Filmfan Mark de Haan, Le Coq Coaching

“Ik heb een grote liefde voor films en documentaires. Ik denk vaak in beelden, filmbeelden. Tijdens gesprekken flitsen er vaak filmfragmenten door mijn hoofd. Ze geven me toegang tot een andere wereld, die soms een betere duiding kan geven over een bepaald denkbeeld” – Mark de Haan

Mark de Haan

Mark de Haan Coach
(SINCE 2010)

Coach | Addiction Counselor

Je levenspad bestaat vaak uit een aaneenschakeling van toevalligheden en gebeurtenissen, synchroniciteit. Toeval, geluk, op de juiste plaats op de juiste tijd zijn. Maar ook doorzettingsvermogen. Doorgaan waar de ander stopt, volhouden, doorzetten en niet opgegeven. En bovenal vertrouwen op een goede afloop. ‘Het komt goed’, en dat bleek ook vaak zo de volgende dag.  

De successen in mijn leven heb ik voor een groot deel te danken aan wat mij toeviel, maar ook door wat ik naar mij zelf toetrok. Soms in het diepe springen, niet wetende wat je te wachten staat, en niet weten of je het überhaubt wel kan. Maar de sprong maken. Moed om te veranderen wat je kan.

Ik heb veel uitgeprobeerd. Me ook vaak laten ‘meesleuren’, de verkeerde richting op. Om er met veel moeite weer uit te komen, en je weg vervolgen naar de goede richting. Ik heb veel risico’s genomen en ook vele tegenslagen doorleefd en doorstaan. Zoals Winston Churchill zegt: ‘When going Through Hell, Keep on going.’ Ik heb geleerd om tegenslagen te zien als uitdagingen.

‘Wat is een lichtstrijder?’ vroeg hij ‘Dat weet je wel,’ antwoordde ze met een glimlach. ‘Het is iemand die in staat is om het wonder van het leven te begrijpen.”

– Paulo Coelho

Mark de Haan

Drs. Mark de Haan, MBA executive coach.

“Als je stopt met drinken, wordt nooit meer iets het zelfde in je leven.”

 

Soms ben ik in staat het wonder van het leven te begrijpen en weet wat het is om te strijden voor iets waarin ik geloof. Ik weet wat het is om het gevecht aan te gaan met jezelf, met je eigen schaduwzijde. De beste leerschool van ons leven, is onze eigen levenservaring, waardoor je het mooiste in je leven krijgt en dat is zelfinzicht.

Na meer dan 30 jaar in loondienst te hebben gewerkt, bij verschillende organisaties in binnen- en buitenland, diende de tijd zich aan om voor mijzelf te gaan werken. Tijd om anderen te gaan helpen, als coach door middel van coachen met het krijgen van inzicht. Om zo weer grip en zin te krijgen in het leven.

De laatste 15 jaar ben ik werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), waar ik stap voor stap de carrièreladder heb beklommen. Van vrijwilliger tot leidinggevende, van detox naar talentenpool, van manager in Nederland naar startup manager in Spanje. Tussentijds hard studerend met het behalen van een MBA (Master of Business Administration). Ik heb veel mooie kansen gekregen – en benut – om patienten op weg te helpen naar een prettig en zinvol leven.

Zelfstandig zijn stelt me in staat al mijn tijd en energie te steken in mijn eigen missie, in plaats van in de missie van een bedrijf. Zelf bepalen wat ik doe, wanneer en hoe. Doen wat ik leuk vind, wat me energie geeft en voldoening. Bovenal vrijheid, bezieling en plezier.

Ik ben ondernemend, veranderkundig, creatief, netwerker pur sang, verbinder en aanjager. Resultaatgericht, diplomatiek, analytisch en conceptueel sterk, loyaal met humor en lef. Ik spreek Nederlands, Engels, Frans en Italiaans.