Wat anderen over mij zeggen

Mark heeft zich de afgelopen 16 jaar aan mij laten zien als Intelligent multi talent die bezieling en plezier zaait en oogst. Een klare kijker, directe denker en dappere doener. Zijn scherpe blik, goed stel hersens, warm hart en leeuwenmoed maken dat hij kan verbinden, verdiepen en verwezenlijken.

Mark is een man die als persoon zichzelf en zijn vrijheid heeft hervonden en herontwikkeld, als student leergierig zich laafde aan de materie en mensen, als coachy en assistent voor mij dienstbaar en onmisbaar is geweest, collega een trouwe bondgenoot was, als leidinggevende een inspirerende hoeder voor velen kon zijn.

Mark de levenskunstenaar geniet van dat wat is. Hij combineert zijn kwaliteiten razendsnel, oogt daardoor soms wat onrustig maar is mede juist daardoor als vriend, broer, zoon, partner en vader een geschenk.

Wellicht ook voor U.

Michel Odufré

Directeur, Triora (onderdeel Parnassia Groep)

Mark is iemand die je niet snel vergeet. Hij heeft indruk op mij gemaakt door zijn enorme vitaliteit. Wanneer je Mark op een sombere dag tegenkomt (ook al zit die somberheid alleen in je eigen hoofd) gaat gelijk de zon schijnen. 

Hij laat je de dingen in een ander licht zien. Het zijn geen lange filosofische gesprekken maar het is zijn houding en de manier waarop hij je welkom heet. Hij neemt je mee, en verstaat de kunst om je niet te overrulen maar juist jouw kwaliteiten te zien en te bewonderen waardoor je je opgetild voelt. 

Ik ben jaloers op zijn talenknobbel, op zijn snelheid en intelligentie. Maar ik voel me nooit dom in zijn aanwezigheid en dat vind ik een enorme kunst. 

Iedereen heeft af en toe een “Mark” nodig in zijn leven en ik beveel deze van harte aan.

Liesbeth de Blécourt

Den Haag

Jouw eigen verhaal en ervaringen hebben mij moed gegeven. Je onorthodoxe kijk op de dingen, je tomeloze inzet en energie en je vermogen om zaken in beweging te krijgen. Mark heeft mij zo geholpen, waardoor ik-zelf weer in beweging kwam, respect daarvoor! Veel dank Mark.

Monique van der Weyden

Utrecht

Wat leuk om te lezen dat je nu deze koers vaart Mark. Ik herken je helemaal in je beschrijving. Als manager was je al een coachende leidinggevende met hart voor je collega’s. Je hebt mij in ieder geval in mijn kracht gezet in mijn werk en daarmee gemotiveerd om mezelf verder te ontwikkelen. En daarnaast ben je een heel plezierig mens. Heel veel succes in deze rol als coach die je op het lijf geschreven is!

Myriam Sprokholt - Vermeulen

De gesprekken zijn enorm waardevol geweest. Mark zorgt ervoor dat je snel op je gemak bent. Zijn scherpzinnigheid, humor en optimisme maken dat ik me heb durven openstellen, met name naar mijn zelf. Mark zorgt ervoor dat je je gehoord voelt en denkt goed met je mee, en zet je aan tot zelfreflectie waardoor je snel stappen kunt maken.

Dean Stefferson

Haarlem

Mijn gesprekken met Mark hebben mij vaak geholpen om oplossingen te zoeken voor situaties die ik moeilijk vond en een andere blik te krijgen op mijn eigen gedachten- en gedragspatronen. Als een wervelwind ging hij door mijn hoofd om het opgehoopte stof en uitgesleten paden weg te blazen. Soms prikkelend en confronterend, maar altijd met veel empathie, humor en wijsheid. Wat ik in Mark bewonder, is zijn vermogen om contact en verbinding te leggen met de meest uiteenlopende mensen en hen als zijn gelijke tegemoet te treden.

Op zijn eigen onnavolgbare wijze weet hij je mee te nemen in zijn onconventionele gedachtenwereld, waar van alles mogelijk is. Met veel plezier denk ik terug aan onze gesprekken, gesprekken over serieuze onderwerpen, waar hij vaak een bepaalde lichtheid aan mee weet te geven. Daarbij kijkt hij buiten de gebaande paden en stimuleert je om je eigen begrenzingen los te laten.

In je leven kom je ‘gidsen’ tegen die je helpen om de weg te vinden als je het zelf even niet meer weet. Die je helpen om je zelf opnieuw uit te vinden, en geloof en vertrouwen te hebben. Soms voert die weg langs onbekende plekken, onontgonnen gebied, soms weet je niet waar je terecht bent gekomen, soms kom je een berg tegen die je liever niet wil beklimmen. Maar de gids leidt je en laat je de berg beklimmen en het onbekende dal verkennen. Mark is zo’n gids. Ik ben dankbaar dat ik hem ontmoet heb. Ik geloof dat hij ook u kan helpen uw weg te vinden.

Tjakko Hummelen

Zutphen

Wat een verandering, wat ben jij anders dan al die andere coaches, een echte aanwinst, in coachingsland! Je transparantie, je inzicht, je humor hebben me echt geholpen. 

Eric Stuit

Wassenaar

Tijdens de coachings weet hij de ingebrachte problemen helder te krijgen en met verschillende methodes uit te diepen. Dit is erg constructief. Ik kan Mark van harte aanbevelen.

Marije den Hartog

Den Haag