Coaching op maat

Vastlopen, Wayfinding en Reframing

Vastlopen

Op enig moment in je leven kan je blokkades ervaren, een niet-vooruitgaan, een gevoel van stagnatie. Vastlopen in je baan, je relatie of in je eigen ontwikkeling. Als in de mist, je ziet niks meer maar toch ga je verder, zonder dat je weet waar je heen gaat.

Chaos in je hoofd, gebrek aan lucht, bijna verstikkend. Wat moet ik? Ik weet het niet meer. Kan ik het wel aan? Hoe kom ik hieruit? Misschien ben je zelfs je vrijheid aan het verliezen, door steeds meer een slaaf te worden van een middel.

Vastlopen is een niet-op-zich-zelf-staand evenement. Alles in het leven is met elkaar verbonden. Vastgelopen in één onderdeel van je leven, het heeft effect op alle andere onderdelen.

Tijdens mijn coaching help ik je anders te leren kijken, naar jezelf en jouw situatie. Ik stimuleer je om belemmerende gedachten te doorbreken en nieuwe inzichten te verkrijgen. Ik leer je om tegenslagen te zien als uitdagingen.

 

Wayfinding

Als je niet meer weet waar je heen gaat, ben je koersloos. Je kunt niet navigeren – zoals een gps – als je geen routekaart hebt van je bestemming. Het gevoel dat je de grond niet meer voelt en geen doel meer ziet. Dan moet je opnieuw leren navigeren naar je bestemming. Moed krijgen om jezelf in het onbekende te gaan begeven. Navigeren om je eigen weg te vinden. Finding your way of “wayfinding”.

Psychologen bedoelen met wayfinding het gedrag en denken dat nodig is om de weg te vinden (Arthur & Passini, 2002). Als dit proces niet goed verloopt, is verdwalen het resultaat.

Tijdens mijn coaching zal Wayfinding je helpen te leren luisteren naar je innerlijke kern en je externe omstandigheden, het zal je leren te vertrouwen op je eigen intuïtie en vraagt om reflectie en zelf-inzicht.

coaching vastlopen

Reframing

Als één radertje draait, zet die meerdere tandwielen in beweging. En als éen van de tandwielen blokkeert, komen de andere ook tot stilstand. Het is belangrijk te kijken naar de bron van de stagnatie om een voortgaand domino-effect in je leven te voorkomen. Een van de belangrijkste manieren om los te komen, is het opnieuw te herkaderen, ook wel “reframing” genoemd. Het is een van onze krachtigste denkwijzen. Reframing zorgt er voor dat we aan het juiste probleem werken.

Afstand nemen om zaken in een ander perspectief te zien, boven je eigen mist uit te stijgen en je map te bekijken. Jouw weg te hervinden. Het is van belang de juiste vragen te stellen om jouw essentie op te sporen en de sleutel te vinden naar jouw oplossing. Je ontdekt het meeste in dialoog met iemand de ervaring heeft met anders kijken, denken en doen!

“Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt”

– Albert Einstein

Mijn op maat begeleiding voor jou

Het gevecht met je zelf aan gaan, met je eigen luchtspiegeling en opnieuw leren kijken naar je zelf. Ik reik je vaardigheden, strategieën en inzichten aan die we zullen evalueren en kalibreren. Tijdens het traject gaan we bijstellen en afstellen . Als ervaren verander-kunstenaar help ik met bezieling en plezier jouw weg te vinden.

 

 • Inzicht verkrijgen
 • Relatie met anderen verbeteren
 • Zelfbewustzijn ontwikkelen
 • Tot zelfacceptatie komen
 • Een stap terug te zetten, maar dan in de goede richting, weer verder gaan
 • Weerstand te belichten, om weer vooruit te kunnen gaan
 • Om van chaos naar focus te gaan
 • De bron te vinden van je stagnatie, en er anders mee om te leren gaan
 • Tegenslagen te leren zien zien als uitdagingen
 • Verlichting en spirituele ontwikkeling
 • Doen wat jij wilt, ongeacht wat anderen van jou denken
 • De vraag te onderzoeken in hoeverre je gewoonte een probleem is.

“Iedereen bezit unieke, bijzondere kwaliteiten om van zijn eigen leven een succes te maken. Ik kan je geen kant-en-klare weg of oplossing bieden. Elk mens is anders, van jou is er maar één op deze wereld. Je mag een unieke weg afleggen, ga er bewust mee om!”

– Mark de Haan